Az INPP Módszerről 

Institute for Neuro Physiological Psychology

Egyéni fejlesztés 7 éven felüli gyermekek és felnőttek körében

csik2csik2Az INPP mozgás- és készségfejlesztő módszert mintegy 40 éve a Dr. Peter Blythe pszichológus vezetése alatt álló Institute for Neuro-Physiological Psychology (Neuro-Fiziológiai Pszichológia Intézet) dolgozta ki az angliai Chesterben.

– Az intézet jelenlegi igazgatója és számos könyv szerzője, Sally Goddard Blythe szerint: „A reflexek az idegrendszeri fejlődés mérföldkövei”.

– Az INPP célja a tanulási, viselkedési és mozgáskoordinációs problémák széles skálájának hátterében lévő fizikai tényezők azonosítása, egy kifejezetten erre a célra kidolgozott vizsgálati rendszer által.

– További célja e problémák megsegítése, egy speciálisan kifejlesztett, kronológiai sorrendben haladó, ”Reflex-korrekciós mozgásprogram” során.

– A program gyermekek és felnőttek kezelésére is alkalmas. Alkalmazható egyéni formában (napi, otthoni 5-10 perces gyakorlással), vagy csoportos (óvodai/iskolai) formában, pedagógusok vezetése alatt.

A reflexreakciók mindig megmutatják az idegrendszer aktuális fejlődési szintjét.

Ezért reflexteszteket, standard és specifikus idegrendszeri működési vizsgálatokat alkalmazunk és különböző készségek felmérését is elvégezzük.

Az INPP módszer bár hasonló elveken alapul, mint sok, Magyarországon elterjedt mozgásterápia, mégis merőben más. Az egyik legnagyobb különbség az igen részletes, minden működésre kiterjedő, mintegy 3 órás felmérő vizsgálat, amely a szülők jelenlétében zajlik.

A vizsgálat során a fő kérdés ez: rendelkezik-e az illető a megfelelő „fizikai eszköztárral”, amely szükséges ahhoz, hogy képes legyen korához és természetes intelligenciájához mérten teljesíteni.

ITT többet is olvashat arról, hogyan zajlik az INPP egyéni Idegrendszeri Fejlettségi Szintfelmérő vizsgálat.

A témáról többet olvashat alábbi cikkünkből:

Miért alkalmazzunk mozgásgyakorlatokat a tanulmányi eredmények javítására?

AZ INPP központi intézetéhez alá alábbi címen juthat el:

www.inpp.org.uk

Angol nyelvű társoldalainkon még többet olvashat:

www.addadhdndd.com/en/

www.inpp.org.uk/research-publications/

www.suehyland.co.uk/ond/

-->