A Program használatához kapcsolódó általános alkalmazási feltételek

Egy INPP egyéni vizsgálat7 éven felüli gyermekek és felnőttek számára az idegrendszeri fejlettségi szintjét hivatott feltérképezni, az illető spontán reflexes reakcióinak megfigyelése alapján.

Az INPP  fejlesztő program a reflexműködéseket kívánja helyes sorrendbe rendezni,  ezáltal az illető idegrendszeri érettségi szintjét korának megfelelőre hozni.

Kizáró okok az INPP Program alkalmazásánál:

  • Gyermek/ felnőtt: Epilepszia, pszichózis, erős tikkelés, kóros idegrendszeri és pszichés elváltozások, sérült gerinc- vagy nyaki csigolyák, kóros túlsúly;
  • Felnőtt: terhesség. Sem maga nem végezheti, sem a gyermekkel nem tornázhat;
  • Több családtag: szülő és gyermeke sem végezheti fenti okokból a Programot párhuzamosan. Több testvér sem, de ettől egyedi esetben eltekintünk.

Abszolút nem ajánlott:

  • Különösen a Program elején: semmilyen heves, vagy tartós egyensúlyi ingereket szolgáltató eszköz – pl. trambulin, körhinta, hullámvasút, gördeszka, forgószék, stb. – használata.
  • A fejlesztés teljes időtartama alatt: egyéb fejlesztő torna vagy hallásterápia végzése. Minden kiegészítő terápiát a fejlesztő terapeutával kell egyeztetni.

Megengedett:

  • Normál testmozgás, sport, futás, tánc, hinta, úszás, kerékpár, hinta, játék, bunyózás, csúszda – tehát minden olyan természetes mozgás, amelyet az illető maga szabályoz– és szükség esetén le is fékezhet.

ITT IS FELHÍVJUK SZÍVES FIGYELMÜKET ARRA, HOGY SAJNOS RENGETEG A VISSZAÉLÉS!

Mint az INPP magyarországi területi vezetője, személyes feladatom a módszer jogszerű alkalmazásának felügyelete.

Kérem, hogy – saját és mások gyermekei testi épsége, és az INPP módszer integritása érdekében – amennyiben akár szülőként, akár szakemberként kétségei merülnek fel ezen a téren, haladéktalanul értesítse az INPP magyarországi képviselőit, vagy bármelyik egyéni INPP fejlesztőt.

Magdalena Zweegman-Kocsis
Magyarországi Területi Vezető és Oktató

-->