Hartvig Nóra

Egyetemi tanulmányaimat a pécsi Janus Pannonius Tudományegyetem biológia-kémia szakán végeztem 1998-ban. Ezt követően a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karán izomműködés biofizikai kutatását célzó doktori képzésben vettem részt. Sikeres Ph. D. védést követően 2002-től kétéves posztdoktori ösztöndíj keretén belül az USA-ban, Florida állami egyetemén folytattam kutatásokat a molekuláris izomműködés területén. Képzésemnek megfelelően nem okoz problémát az angol nyelvű tudományos szakirodalom követése, új tudományos eredmények megismerése.

Amerikából hazatérve családot alapítottam, és második gyermekem megszületése és eltérő fejlődése késztetett a hazánkban fellelhető fejlesztési módszerek megismerésére.

Így találtam rá az INPP módszerére is. Mielőtt részt vettem volna a csoportos és az egyéni INPP tréner képzésen, magam is végigmentem az INPP teljes terápiás folyamatán. Saját bőrömön tapasztaltam meg az INPP eredményeit és a mindennapos gyakorlás örömét és nehézségeit. Ezért nem csak, mint tréner, hanem mint „paciens” és mint szülő is ismerem a módszert, így személyes élményeimmel is segíteni tudom a szülőket és a gyerekeiket a terápia során.

Egyéni érdeklődésből részt vettem a Magyar Szomato-pszichoterápiás egyesület Haptonómiai alapképzésén, valamint végzett Coach vagyok.

A tudományos életet sem adtam fel, jelenleg a Honvéd Kórház Központi Labordiagnosztikai Osztály, Immundiagnosztikai részlegén dolgozom biológusként.

Az INPP terápiát Horváth Évával közösen folytatom, mert együttműködésünkben jól hasznosul kettőnk elméleti és gyakorlati tudása és tapasztalata, ami széles lehetőséget biztosít a családok segítésében.

-->