Egyéni és csoportos alkalmazás
Az INPP módszer oktatása világszerte 5 kontinensen mintegy 22 országában folyik. Kezdetben Svédországban és Angliában képeztek ki egyéni terapeutákat.
1995-ben Sally Goddard kidolgozta az egyéni Gyakorlatprogram leegyszerűsített, óvodai/iskolai csoportok számára is alkalmas formáját, amelyet 2004 óta Magyarországon is oktatunk, az egy éves egyéni fejlesztői képzés pedig 2014-ben indult.

Csoportos Program
2004 óta Magyarországon is elsajátítható, egy néhány napos továbbképzés keretében.
E tanfolyam immár 25 éve komplett, csoportos fejlesztői eszközt ad óvodai/iskolai pedagógusok, fejlesztő pedagógusok, testnevelők, gyógytornászok kezébe, akik minden nap  gyermekközegben dolgoznak. A csoportos program hatékonyságát számtalan független vizsgálat biztosítja, Magyarországon is.

Nemcsak a Gyakorlatprogram© végeztetése hoz eredményt, de a módszer által felfedett elméleti összefüggések is igen értékes információkhoz segítik a gyermekekkel foglalkozó egészségügyi és oktatási szakemberek széles körét. Világos magyarázattal szolgálnak ugyanis a világszerte „új járványként” terjedő tanulási, viselkedés és mozgáskoordinációs problémák hátterében lapuló fizikai okairól.

Célcsoport
Gyermekorvosok, pszichológusok, intézményvezetők, nevelők, védőnők, szülészeti tanácsadók, csecsemőgondozók, gyógytornászok, szemészek, reumatológusok, dietisták, korai fejlesztők, mozgásterapeuták stb. saját munkájukat is más fényben láthatják. Mindezen szakemberek diagnosztikai/ szűrő/ felismerő/ beutaló céllal alkalmazhatják a néhány nap alatt elsajátított elméleti ismereteket és teszteket. A tesztelés könnyen elsajátítható, és igen megbízható, objektív képet ad a gyermek aktuális idegrendszeri fejlettségi szintjéről.

A program óvodai/iskolai beindításáról az INPP magyarországi képviselőit minden esetben tájékoztatni kell, akiknek az angliai intézet felé évenkénti írásbeli beszámolási kötelezettségük van.

A magyarországi képviselők a Gyakorlatprogram© bevezetéséhez és lebonyolításához minden segítséget megadnak. Budapesten és országszerte már sok iskola, óvoda és kollégium alkalmazza.

3 napos tanfolyam óvodai/iskolai alkalmazásra:
A képzés két modulból áll: 

I. Modul(FELISMERŐ – 2 nap) 

  • A módszer elméleti hátterének ismertetése
  • Az idegrendszer fejlettségi szintjének felmérése

II. Modul(GYAKORLATI  ALKALMAZÁS – 1 nap):

  • Az INPP Gyakorlatprogram© alkalmazása (3. nap).
    **A 3. napon való részvételhez  az „
    Eljárási Szabályzat” kitöltése szükséges!

1 éves Egyéni Fejlesztői képzés
Az INPP egy éves, egyéni fejlesztői továbbképzése egy naptári évre elosztott négy, egymásra épülő, egyenként 6 napos (3-3 hétvége) modulból áll. A modulok között házi feladat és némi gyakorlat elvégzése esedékes. Bővebb leírásért kattintson IDE.

FIGYELEM!

Bár a 3 napos csoportos tanfolyam elvégzése igen értékes tudást ad, semmiképpen nem helyettesíti az 1 éves képzést!
Így sem egyéni fejlesztésre, sem kóros elváltozások kezelésére nem jogosít!

-->