A Program használatához kapcsolódó általános alkalmazási feltételek

Egy INPP egyéni vizsgálat a 7 éven felüli gyermekek és felnőttek számára alkalmas, és az idegrendszeri fejlettségi szintjét hivatott feltérképezni standard tesztek által, valamint az illető spontán reflexes reakcióinak megfigyelése alapján.

Az INPP  fejlesztő program a reflexműködéseket kívánja helyes sorrendbe rendezni,  ezáltal az illető idegrendszeri érettségi szintjét korának megfelelőre hozni.

Kizáró okok az INPP Program alkalmazásánál:

  • Gyermek/ felnőtt: Epilepszia, pszichózis, erős tikkelés, kóros idegrendszeri és pszichés elváltozások, sérült gerinc- vagy nyaki csigolyák, kóros túlsúly;
  • Felnőtt: terhesség. Sem maga nem végezheti, sem a gyermekkel nem tornázhat;
  • Több családtag: szülő és gyermeke sem végezheti fenti okokból a Programot párhuzamosan. Több testvér sem, de ettől egyedi esetben eltekintünk.

 

Abszolút nem ajánlott:

  • Különösen a Program elején: semmilyen heves, vagy tartós egyensúlyi ingereket szolgáltató eszköz – pl. trambulin, körhinta, hullámvasút, gördeszka, forgószék, stb. – használata.
  • A fejlesztés teljes időtartama alatt: egyéb fejlesztő torna vagy hallásterápia végzése. Minden kiegészítő terápiát a fejlesztő terapeutával kell egyeztetni.

 

Megengedett:

  • Normál testmozgás, sport, futás, tánc, hinta, úszás, kerékpár, hinta, játék, bunyózás, csúszda – tehát minden olyan természetes mozgás, amelyet az illető maga szabályoz– és szükség esetén le is fékezhet.

 

ITT IS FELHÍVJUK SZÍVES FIGYELMÜKET ARRA, HOGY SAJNOS RENGETEG A VISSZAÉLÉS!

Mint az INPP magyarországi területi vezetője, személyes feladatom a módszer jogszerű alkalmazásának felügyelete.

Kérem, hogy – saját és mások gyermekei testi épsége, és az INPP módszer integritása érdekében – amennyiben akár szülőként, akár szakemberként kétségei merülnek fel ezen a téren, haladéktalanul értesítse az INPP magyarországi képviselőit, vagy bármelyik egyéni INPP fejlesztőt.

Magdalena Zweegman-Kocsis
Magyarországi Területi Vezető és Oktató

-->