Hársfalviné Balázsi Katalin

Szakvizsgázott gyógypedagógus,egészségfejlesztő-mentálhigiénikus

Oligofrén-pszichopedagógia szakos gyógypedagógusként fő munkámban hosszú évek óta dolgozom szakértői bizottság által diagnosztizált, különleges bánásmódot igénylő gyerekekkel: a diagnózis széles spektrumán.

Sokféle  kiváló kognitív fejlesztő programot, módszert és  mozgásterápiát  megismertem és alkalmaztam a mindennapi gyógypedagógiai-terápiás munkámban, mire rátaláltam az INPP Gyakorlatprogramra©.

Több év csoportos iskolai INPP reflex-gátló terápiás munka és egyéni terápiás megsegítés után : ma már saját meggyőződésből, tapasztalatból tudom, hogy a gyerekek többségénél, akik tanulási, magatartási nehézségekkel küzdenek, még működik néhány primitív reflex, vagy alulfejlettek a testtartási reflexek vagyis megkésett idegrendszeri fejlődés is áll a  háttérben.

Ez annyit jelent, hogy a sokféle diagnózis hátterében közös az, hogy az idegrendszer nem kellően érett, a korai fejlődés egy fázisa kimaradt, lelassult, vagy leállt.

Ebben az esetben bármely más kiváló fejlesztő programmal csak „toldozzuk a háztetőt, miközben az alap is ingatag”, mert a gyermek fizikai eszköztára kevésbé alkalmas az iskolai feladatokra.

Az INPP Gyakorlatprogram© segítségével az idegrendszeri eltérések kiküszöbölhetők, így a legtöbb esetben megoldódnak a magatartási és tanulási problémák, javul a figyelem, az egyensúly és mozgáskoordináció, ezáltal a gyermekek alkalmassá válnak az  iskolai életre és az eredményes tanulásra.

Szeretem, hogy az INPP egyéni Gyakorlatprogram© home tréningként működik, vagyis hogy a gyakorlatokat, rendszeres kontrollok mellett, otthon lehet végezni, a szülővel, gyermekkel közösen partnerként dolgozunk a cél érdekében, és hogy szemlélete holisztikus.

-->