Tudjon meg többet Szűcs Ritáról az alábbi weblapon: 

www.gyermek-neuro-fejlesztes.hu

HAPD ® – Hallás-Auditív Profil Diagnosztika

Ép hallású, (egészséges hallószervrendszer), de éretlen idegrendszerű gyermekek számára, az INPP és audiológiai ismeretek mentén kidolgozott, holisztikus szemléletű, időszerű, rugalmas, áthidaló, gyógypedagógiai diagnosztikát, fejlesztést  kiegészítő, auditív diagnosztikai módszer.

Megkésett idegrendszeri fejlődésű gyermekek képesség- és készségfejlesztésének megtervezéséhez nyújt segítséget, ép hallás mellett előforduló auditív panaszok esetén is.

A HAPD NEM DIAGNOSZTIZÁL BETEGSÉGET!  Kizárólag orvosi vizsgálatot követően kerülhet rá sor.

CSP®– Colored Sound Program

Ép hallású, (egészséges hallószervrendszer), de éretlen idegrendszerű gyermekek számára, az INPP és audiológiai ismeretek mentén kidolgozott, a HAPD mérésre épülő, 4 részből álló, egyénre szabott speciális zeneprogram.

A zeneprogram első részével a gyermek nehézségeinek következtében fellépő stresszből eredő blokkjainak oldása az elsődleges cél, megalapozva, hogy a számára segítséget jelentő képesség- és készségfejlesztő foglalkozásokra, ingerekrenyitott legyen, és be tudja fogadni azokat.

A zeneprogram további részeinek alkalmazásakor pozitív hatás tapasztalható figyelem- és koncentrációs, magatartási és viselkedési problémák, nyelvi és beszédfeldolgozási eltérések, valamint szenzoros érzékenység (pl. hallási érzékenység) esetén. Más képesség- és készségfejlesztő módszerek bevezetésére (pl. hallástréningek, logopédiai foglalkozások), ill. azok kiegészítésére szolgál.

A CSP NEM HALLÁSTRÉNING! Nem hasonlítható össze egy, az internetről letöltött relaxációs zeneanyaggal. Nem helyettesíti a pszichoterápiát és a pszichológiai foglalkozást sem.

-->