Pregitzerné Soós Rozália

Fejlesztő predagógus, mozgásterapeuta
Zsámbéki-medence és körzete                                         

E-mail: soos_rozalia@freemail.hu

Főiskolai tanulmányaimat a Zsámbéki Tanítóképző Főiskolán kezdtem. Pályám indulásakor a 80-as években gyakran találkoztam beilleszkedési, magatartási és tanulási nehézségekkel küzdő tanulókkal. Az akkori ismereteink nem adtak kielégítő választ arra a kérdésre: vajon mi okozza az ő problémájukat és hogyan lehetne nekik hathatós segítséget adni?

Mivel 5 gyermeket neveltem fel, így közvetlenül is megtapasztalhattam a tanulási nehézségek napi küzdelmeit. 

2007-ben a Mandala Oktatási Központban Életvezetési tanácsadó kurzuson vettem részt. Itt megismerkedtem a transzperszonális pszichológia alapjaival, vagyis a saját születés élményünk hogyan képes befolyásolni az egész életünket. A gyermek születése során tetten érhető események miképpen befolyásolják a személyiség későbbi megküzdési stratégiáit. 

Ennek az ismeretnek nagy hasznát vettem későbbi munkám során is, hiszen sorsom Németországba szólított, ahol hosszú ideig idős, felnőtt betegekkel is foglalkoztam és az elsajátított módszerek gyakran hoztak enyhülést.

A fejlesztő pedagógiát a Kecskeméti Neumann János Egyetemen végeztem.

Az INPP módszer további eszközöket ad a kezembe, amely gyermek és felnőtt számára egyaránt képes hathatós segítséget biztosítani részképesség zavarok, szorongás, pánikzavar egyéb pszichés problémák esetén. 

Felnőtteknél a fennálló részképesség zavarok ugyanúgy, ahogyan a gyermekeknél is további az életvezetést akadályozó számtalan pszichés tünet okozói is. Például egy kezeletlen hiperaktivitás gyakran társul szorongásos neurózissal, depresszióval, borderline és különböző kényszeres zavarokkal.  Az INPP vizsgálati protokoll felnőtt korban is feltárja a részképesség zavarok (diszlexia, diszgráfia, diszkalkulia) fizikai hátterét, és megoldásokat kínál.

Nagy megtiszteltetés számomra, hogy az INPP módszer alkalmazója lehetek.

Szeretettel várom a felnőtteket és a 6 éves kor feletti gyerekeket!

-->