Osztopáni Andrea                

gyógytornász-gyógypedagógus
e-mail: inpp.budapest.15@gmail.com

 

19 éve foglalkozom gyermekek mozgásfejlesztésével az oktatás különböző területein. Pályám elején 10 évig sajátos nevelési igényű mozgásszervi fogyatékos gyermekek mozgásfejlesztésével foglalkoztam.

Saját gyermekem születésével párhuzamosan a korai fejlesztés felé is nyitottam. 6 éve a diagnosztikában dolgozom, valamint a XV. kerületben magán keretek között gyermekek mozgásfejlesztésével foglalkozom.

Az évek során dolgoztam oxigénhiányos, myopathiás, agydaganatos, traumás sérülést szenvedett, fejlődési rendellenességgel élő gyermekekkel, kicsikkel és nagyokkal egyaránt, oktattam gyógytornász és gyógypedagógus hallgatókat, részt vettem gyógytornász továbbképzéseken, folytattam gyógypedagógiai tanulmányokat, valamint pedagógus szakvizsgát  tettem. Jelenleg gyógypedagógus hallgatók gyakorlatvezetője vagyok.

A szakmai érdeklődés, a belső hang vitt mindig tovább újfajta technikák, ill. társterületek megismerése felé. A mindennapi munkám során egyre több, idegrendszeri éretlenséggel élő gyermekkel találkozom. Ez adott nagy motivációt arra, hogy nekik is a legmegfelelőbb módon tudjak segíteni. Így jutottam el az INPP módszerhez. Nagy hatást gyakorolt rám ez a holisztikus szemléletű, átlátható struktúrájú, az idegrendszer érési folyamatait támogató, személyre szabottan, vagy csoportos formában is végezhető fejlesztési mód. Öröm és megtiszteltetés, hogy a második csapat tagja lehettem, aki egyéni terapeutaként dolgozhat.

Eddigi tapasztalataim szerint a reflexkorrekció bármely életkorban rendkívül hatékony idegrendszert fejlesztő módszer. Gyermekkorban eredményesen alkalmazható a különböző fejlődési eltérések, az egyensúlyi és mozgáskoordinációs problémák, a tanulási, figyelmi és viselkedési nehézségek, illetve az éretlen idegrendszeri működés kezelésében.

Budapesten a XV. és a XIV. kerületben tudom fogadni a hozzám fordulókat. Terveim között szerepel, hogy csecsemők, kisgyermekek, óvodások és iskolás gyermekek és felnőttek reflexkorrekciós mozgásfejlesztésével foglalkozzam az ország egész területéről. Az INPP személetet a korai életkorban is szeretném alkalmazni.

-->