Naszály Németh Rita                             naszaly-nemeth-rita 

Pszichológus, INPP egyéni fejlesztő         

Pszichológusi pályámat egy iskolában kezdtem, ahol csupa sajátos nevelési igényű és/vagy hátrányos helyzetű gyerek tanult. Később, a GYES-ről visszatérve 6 évig felnőtt, fogyatékkal élő emberekkel dolgoztam. Jelenlegi munkahelyem pedig évek óta egy olyan általános iskola, ahová halmozottan sérült, mozgáskorlátozott tanulók járnak.

Közben elvégeztem a tanácsadó szakpszichológus képzést krízistanácsadás szakirányon. Képződtem az integratív pszichológia egyik gyönyörű és gyöngéd módszerében, a haptonómiában, és részt vettem számos rövidebb tanfolyamon, többek között a magatartási problémák kezelésének témájában.

Saját gyerekeim születése után – érintettségük okán – megismerkedtem a korai fejlesztés magyarországi rendszerével, módszereivel, zsenialitásával, különlegességével, nehézségeivel, gyenge pontjaival. Végigjárva összes bugyrait, sok más családhoz hasonlóan ott álltam a 10 éves fiammal, aki még mindig fejlesztésre szorult, csak már senkinek nem volt ötlete, mihez is kezdjünk…

Ekkor szereztem tudomást az INPP-ről. Fiammal Zweegman-Kocsis Magda vezetése mellett végigcsináltuk a programot, ami csodálatos eredményeket hozott. Zsombor kiegyensúlyozottabb, nyugodtabb lett, sokat javult a figyelme, a finommotorikája, mozgáskoordinációja, enyhült a szenzoros érzékenysége.

A csoportos (3 napos) tanfolyamot 2012 őszén végeztem el, az egy éves egyéni fejlesztő képzést pedig 2014-ben.  2015 tavasza óta dolgozom a módszerrel, és egyre nagyobb a lelkesedésem, tudásvágyam.

Az INPP terápiás hatása az egész családra hat, hiszen ha a rendszer egyik eleme elkezd változni, megváltozik az egész rendszer működése. Tudatos felkészüléssel egy harmonikusabb egyensúlyt érhetünk el a családi dinamikában.

Az INPP nagy űrt tölt be a magyarországi fejlesztésben a mozgásterápiák között, mivel gyakorlatilag nincs fölső korhatára. Felnőttek esetében ugyanakkor figyelembe kell venni, hogy több évtizedes rögzült kompenzációs mechanizmusok rendszeréhez nyúlunk hozzá, ezért a protokoll szigorúbb feltételeket szab az ő részvételükhöz a programban, mint a gyerekeknél.

Az INPP másik különlegessége, hogy az idegrendszer legkorábbi fejlődési szakaszaihoz is hozzáférést biztosít, és ott is képes korrigálni bizonyos fejlődési elakadásokat,éretlenséget.                                                                                                                      Pomázon, valamint Budapesten a III. kerületben (Csillaghegyen) tudom fogadni a hozzám fordulókat.  Szeretettel várom a 6 éves kor fölötti gyerekeket, valamint a felnőtteket is.

-->