Kovács, Katalin

E-mail: nojaga3@gmail.com
Budapest XIII. kerület és vonzáskörzete
Szarvas /Békés megye/ és vonzáskörzete

…de az egész ország területéről várom az érdeklődőket. 

Szeretettel Üdvözlöm!

Óvodáskorú, iskolás gyermekek, valamint felnőttek reflexkorrekciós mozgásfejlesztésével foglalkozom.

Megfigyeléseim és tapasztalatom szerint a mozgásfejlesztés, valamint a reflexkorrekció minden életkorban hatékony idegrendszeri fejlődést eredményez.

A beszoktatási, tanulási, magatartás /BTM/, figyelemzavar, szorongás, egyensúlyi és mozgáskoordinációs problémák hátterében idegrendszeri éretlenség húzódhat meg. Ezen problémák, mind gyermekek, mind felnőttek esetében, egyéni reflexkorrekciós, mozgásfejlesztő program segítségével, jó eséllyel kezelhető, melynek során figyelembe veszem a gyermekek, felnőttek egyéni sajátosságait, képességeit.

A konzultációk során, sokoldalú szakmai tanácsokkal látom el a hozzám fordulókat.

Bemutatkozás

Első diplomámat 1979-ben, szlovák nemzetiségi óvodapedagógusként szereztem. Tanulmányaim befejezése után, főhivatású nevelőként, egy olyan többcélú intézményben helyezkedtem el, ahol óvodás, és általános iskolás gyermekek oktatása, nevelése folyt. Akkor még az ott tanuló gyermekek legtöbbje kollégista volt.

Munkám során, figyelemmel kísérhettem a gyermekek egyéni fejlődését, előmenetelét óvodás kortól, az általános iskola befejezéséig. Nagy figyelmet szenteltem azon gyerekekre, akik délután még tudták a leckét, a tanórára pedig már „elfelejtették”.

Mi lehet az oka? Hogyan tudnék nekik segíteni nekik? Mindezek fényében, több területen képeztem magam tovább.

Pedagógia:

  • Gordon tréning /T.E.T. kommunikációs tréning/
  • Gyógytestnevelés /Tessedik Sámuel Főiskola Szarvas/
  • Rajzvizsgálat pszicho- diagnosztika alapjai /Károli Gáspár Református Egyetem Pszichológia tanszék Budapest – akkreditált képzés/
  • Gyakorlatvezető, mentorpedagógus / Apor Vilmos Katolikus Főiskola Vác/

Egészségügy:

  • Gyógy-masszázs
  • Nyirokmasszázs

Alternatív technikák:

  • Agykontrol
  • Kineziológia /One Brain/
  • Bach- virág terápia
  • Asztrozófia /Csillagbölcselet/

A sok képzésnek köszönhetően egyre világosabbá vált számomra, hogy a mozgásnak milyen nagy szerepe van a gyermek idegrendszeri fejlődésében. Hatással van a gyermek magatartására, viselkedésére, tanulási képességeire, figyelmére, egyensúlyára, mozgásfejlődésére.

Tanulmányaim és sok éves tapasztalataim során kialakult megfigyeléseimet, hitemet erősítette meg az INPP módszert reflexszemlélete.

Ezen módszer alkalmazásával átütő sikereket értem el pl. a BTM-es gyermekek, idegrendszeri fejlesztésében is.

Az óvodai csoportos fejlesztő program, rendszeres alkalmazása nagyban hozzájárul a nagycsoportos gyermekek iskolaérettségének kialakulásában. Segíti az óvodából iskolába való átmenetet.

-->