Klasszikus zene újszülötteknek

Minden skót újszülött ezentúl egy klasszikus CD-t kap, hogy hamar megismerkedjenek a klasszikus zenével és megszeressék.
60 000 skót család számára juttatják el a Skót Királyi Nemzeti Zenekar (RSNO) és a Skót Anyakönyvezetők Egyesülete (Association of Registrers of Scotland) által felajánlott komolyzenei CD-ket. A lemezen található összeállítás az Astar címet kapta, ami kelta nyelven utazást jelent. Az összeállítás kifejezetten gyerekeknek szánt skót dalokat, mondókákat és klasszikus zenéket tartalmaz.
Amikor kisgyermek voltam, a nagyapám adott egy kis lemezjátszót, amit a családi zongora alá raktam, és kedvenc Péter és a farkas zenémet hallgattam. Ez lett a szentélyem, a saját helyem, ahol örömet leltem” – mondta Peter Oundjian, a RSNO zenei igazgatója. „Azt találtam, hogy a zene szépsége és ereje valóban megváltoztathatja az életünket, és remélem, hogy az Astar kedvezményezettek sok örömteli órát töltenek el e gyönyörű zene hallgatásával.” Véleményét a legújabb kutatások is alátámasztják, amelyek szerint a zenehallgatás pozitív hatással van a fiatal gyermekek kognitív fejlődésére.

(Forrás: Mindennapi Pszichológia)

Megjegyzés:
A klasszikus zene valóban nagyon jót tesz, ha jó minőségű hangszóróból hallgatjuk, de semmiképp nem ajánlatos a csecsemők érzékeny fülére fülhallgatót tenni!

-->