Dr. BARÁTHNÉ PETEROVICZ ÁGNES   

Dunaújváros és vonzáskörzete

Elérhetőség: cinci1029@gmail.com

 oligofrénpedagógia – szomatopedagógia szakos gyógypedagógus tanár, mozgásszervi rehabilitációs foglalkoztató szakember, mozgástrapeuta, INPP egyéni fejlesztő

Szeretettel várom a 6,5 éves kor fölötti gyermekeket és szüleiket Dunaújvárosból és annak vonzáskörzetéből.

Alapvégzettségem oligofrénpedagógia – szomatopedagógia szakos tanár. 24 éves gyógypedagógiai és mozgásfejlesztői tapasztalattal rendelkezem.

Mindig is fontosnak tartottam, hogy a hozzám kerülő gyermekek szakmailag a lehető legoptimálisabb ellátásban részesüljenek. Ennek érdekében folyamatosan képeztem magam. Az évek során több mozgásfejlesztői módszert tanultam és alkalmaztam.

A munkám során egyes esetekben azt tapasztaltam, hogy az alkalmazott terápia nem elég hatékony, nem hozta meg a várt eredményt. Egyre inkább arról bizonyosodtam meg, hogy a tünetek hátterében az idegrendszeri éretlenség áll. Összeállt a kép, hogy az általam alkalmazott mozgásfejlesztő módszer nem nyúl elég mélyre a probléma gyökeréhez.

Az INPP gyakorló program megismerésével kezembe kaptam a megoldás kulcsát. A problémák valós hátterének a feltérképezésével és a személyre szabott gyakorló program által esélyt adunk az egyénnek a kiteljesedésre.

Törekszem a gyermekek számára a biztonságos és szeretetteljes környezet kialakítására és a szülőkkel való jó együttműködés alapjának a megteremtésére.

Iskolai tanulmányok

1991- 1995                 Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Tanárképző Főiskola, oligofrénpedagógia szomatopedagógia szak
1998- 2000                 Eötvös Loránd Tudományegyetem, mozgásszervi rehabilitációs foglalkoztató terapeuta

Tanfolyamok:

1996. április A korai szenzomotoros integráció kialakítása a tervezett tréningek alkalmazásával c. intenzív 80 órás továbbképzés
1996. december 3- 7 éves gyermekek komplex mozgásfejlesztési programja az iskolaérettséghez
szükséges készségek fejlesztése céljából c. 90 órás továbbképzés
1997- 1990 Fővárosi Pedagógiai Intézet és a Lelki Egészségvédő Alapítvány által szervezett 29.sz. Szenzoros integrációs terápiák c. 120 órás tanfolyam
2017. „Speciális balanszterápia a koragyermekkori intervencióban” alap kurzus
2018. „Az INPP módszer óvodai/ iskolai alkalmazása” című 3 napos tanfolyam
2019. Az INPP 1 éves, egyéni fejlesztői tanfolyam                   

-->