Andor Ildikó

gyógytornász-gyógypedagógus

SE. II. sz Gyermekklinika vezető gyógytornásza

Több, mint 30 éve foglalkozom gyermekek mozgásfejlesztésével az oktatás és az egészségügy különböző területein.

Pályám elején, a Dévény Anna által kidolgozott DSGM technika egyik első alkalmazójaként megtapasztaltam, ahogy a manuális technika segíti a gyermekek mozgásfejlődését, izomtónus változását, megteremti a test harmóniáját.

Az évek során dolgoztam oxigénhiányos, Down szindrómás, agydaganatos, leukémiás gyermekekkel, kicsikkel és nagyokkal, oktattam gyógytornász hallgatókat és a gyermekonkológia területén dolgozó szakembereket, elvégeztem gyógytornász továbbképzéseket, folytattam gyógypedagógiai tanulmányokat, nyitottá váltam a keleti mozgásterápiák, a táncterápia iránt is.

A szakmai érdeklődés, a baráti jó szó, a belső hang vitt mindig tovább újfajta technikák, ill. társterületek megismerése felé.

Néhány évvel ezelőtt így ismerkedtem meg az INPP-vel és Zweegman-Kocsis Magdával, a módszer magyarországi vezető terapeutájával-oktatójával. Nagy hatást gyakorolt rám ez a holisztikus szemléletű, átlátható struktúrájú, az idegrendszer érési folyamatait támogató, személyre szabottan, vagy csoportosan végezhető fejlesztési mód.

Öröm és megtiszteltetés, hogy 2012 óta együtt dolgozhatunk  Zweegman-Kocsis Magdával, akinek szakmai irányításával egy daganatos gyermekek részére kidolgozott, egyéni INPP terápiás csoport működik a SE. II. sz. Gyermekklinikán.  E nemzetközileg is újszerű műhelymunka jelentős tapasztalatokkal támasztja alá a módszer hatékonyságát a mozgásszervi rehabilitációban, és bővíti az INPP alkalmazási lehetőségeinek körét is.

„ A kevesebb néha több!” mondja Sally Goddard, a módszer egyik kidolgozója, kevesebb inger, több belső figyelem, stabilabb, magabiztosabb személyiség!

Ezt adja a módszer gyermeknek, felnőttnek, terapeutának, páciensnek egyaránt.  Ezért szeretem.

-->