4A – Autizmus, ADHD, Asztma és Allergiák

Úttörő program a „4-A”*-s zavarok kezelésére

  • * Autizmus
  • * AD(H)D
  • * Asztma
  • * Allergia

Az autizmus egyfajta ‘járvány”; a világszerte diagnosztizált autisták száma 1500 százalékkal ugrott meg az elmúlt 20 évben. Az ADHD, asztma és allergiák száma is az égbe tört ugyanezen időszak alatt. Mára ezeknek a tünetegyütteseknek valamelyike minden harmadik gyermekre igaz Amerikában. De van remény. Dr. Kenneth Bock, vezető orvos-feltaláló, több mint ezer gyermeknek segített megváltoztatni az életét és a 4-A-s zavarok mindegyikét megcélozva részletes programot ad ebben a fontos könyvben.

Az alábbiak a biológiai orvoslás megközelítéséből nyújtanak áttekintést, definíciót e zavarokról.

A MINDD leírása

A MINDD (Metabolic Immunologic Neurologic Digestive Disorders) egy mozaikszó, amely ‘Metabolikus Immuno-Neurológiai Emésztési Zavarok’-nak fordíthatnánk, amelyek gyakorta nagy hatással vannak az agyra. Sok modern betegség esik olyan kategóriába, mint pl. az asztma, az allergiák, AD(H)D, autizmus, krónikus bélbetegségek, mint pl. Crohn-betegség és IBS (irritábilis bélszindróma), vagy Bowel szindróma továbbá emésztési zavarok, skizofrénia, szorongás.

Az orvostudomány és a technikai fejlődésnek köszönhetően sok betegség és fertőzés már a múlté. Azonban a járványok új csoportja ütötte fel a fejét, mégpedig az agyi-immun- emésztési-diszfunkció kategóriában, más néven ‘MINDD-szindróma’ formájában. Ebben a megközelítésben nézve, a betegség sejtszinten kezdődik, és több szervrendszerre van kihatással. Ez a magyarázata annak, hogy az olyan kutatók, mint Dr. Campbell-McBride és Dr. Kenneth Bock miért találtak egyazon páciensnél annyi átfedést a neurológiai, immunológiai és emésztési betegségek között.

Ahogy Dr. Campbell-McBride magyarázza: „Új, kibontakozásban levő járványok világában élünk: autizmus, ADD, asztma, allergiák, szorongás, depresszió, epilepszia, cukorbetegség, glutén-túlérzékenység – e tünetek között szoros átfedések vannak – és mind hasonló, mélyen gyökerező okokhoz kapcsolódnak.”

Dr. Campbell-McBride cambridge-i (Anglia) klinikáján gyermekek százait vizsgálta, akik különböző betegségek ‘címkéivel’ ellátva érkeztek hozzá. Mindnyájan a fontos tápanyagok kóros hiányát, mérgező anyagok jelenlétét (toxicitás) és súlyos emésztési zavarok tüneteit mutatták.

Dr. Kenneth Bock, amerikai családorvos (Pennsylvania és New York) „Az újfajta gyermekbetegségek kezelése: Autizmus, ADHD, Asztma és Allergiák – Úttörő program a 4-A-s zavarok kezelésére” című új könyvében egy hasonló elméletet ír le az egymást átfedő betegségekről. A „4-A-s zavarok” erősen megnövekedtek az elmúlt 20 évben az Egyesült Államokban (az autizmus 1500 %-kal, az ADHD 500 %-kal, az asztma 300 %-kal és az allergiák 700 %-kal növekedtek). „Ezek az elképesztő statisztikák és asztonómiai léptékű növekedések sürgős magyarázatot követelnek.”- írja.

Dr. Bock szerint ezek együttes növekedése nem a véletlen műve. E zavarok mindegyikének a megjelenése hasonló mechanizmushoz köthető: a környezeti ingerek által előhívott, rejtett genetikai hajlam. Az elsődleges genetikai hajlam sok gyermeknél az elégtelen méregtelenítési képességben mutatkozik meg, ezáltal nem képesek az őket érő, egyre növekedő toxikus terheléssel megbirkózni.

A kutatás szerint a MINDD-szindróma végigvonul az egész családon. Az autista, ADHD-s, asztmás, allergiás gyermekek családjában előfordulnak agyi-immun-bélrendszeri problémák, mint például szorongás, depresszió, skizofrénia, Crohn-betegség, krónikus fáradtság, irritábilis bélszindróma, stb. Ezek genetikai adottságok, környezeti és öröklött tulajdonságok kombinációi (tápanyagszint, bélflóra, kórokozók).

MINDD esetén olyan orvosra, szakemberre van szükség, aki az okozati tényezőket tárja fel és kezeli, és a probléma egészét látja, a tüneti kezelés (gyógyszerezés, műtétek) helyett.

Javasoljuk, hogy minden fent említett probléma esetén forduljon szakemberhez, hogy a tünetek és a kórelőzmény ismeretében egyénre szabott gyógykezelést kapjon.

-->